Tech

Búcsút int a OneDrive a régi Windowsoknak

Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket / Getty Images
Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

A Microsoft blogposztban jelentette be, hogy 2022. január elsejétől nem támogatja régebbi operációs rendszereken a OneDrive felhőszolgáltatás asztali alkalmazását, ami szinkronizációs feladatokat végez az eszöz és a felhasználó OneDrive-tárhelye közt. Ugyan az alkalmazást márciusig még használhatják a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 használói, idővel mindenképp frissíteniük kell Windows 10-re, vagy Windows 11-re, ha továbbra is ragaszkodnak a program használatához.

A redmondi cég közleménye szerint a cég így több erőforrást tud fordítani az újabb technológiákra, miközben egy naprakész és biztonságos OneDrive-ot fejlesztenek. Ennek eredményeként már nem készítenek frissítéseket a régebbi verziókra, és a fájlok automatikus szinkronizálása is megszűnik.

Fontos kiemelni, hogy ez csak a OneDrive hátköznapi felhasználóknak szánt, fogyasztói változatára vonatkozik, az üzleti ügyfelek addig fognak kapni frissítéseket, amíg az operációs rendszerük is támogatott: ez a Windows 7 és Windows 8.1 esetében 2023. januárt jelent. A Windows 8 felhasználóknak nincs szerencséjük, mivel a Microsoft már 2016-ban megszüntette a rendszer támogatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik