Tech

Utolsó lehetőség, vagy a Microsoft megkurtítja a felhős tárhelyét!

Elkezdődött a OneDrive felhő-tárhelyek korábban már bejelentett megkurtítása, ha korábban nem lépett, már csak egy dologgal húzhatja az időt.

Korábban már volt szó arról, hogy a Microsoft saját felhős tárhelyét felhasználónként 15 gigabájtról 5 gigabájtra csökkentené. Ez ellen azonban egy ideig mindenki tehetett, egy egyszerű “nem szeretném” reakció után megtarthatták mind a 15 gigát. Na, ez az a lehetőség, ami mostantól nem él, tehát ha valaki elfelejtett szólni a Microsoftnál, annak már valószínűleg meg is érkezett a levél a redmondi vállalattól. Idézzük.

Az összes ingyenes OneDrive-fiók esetén 5 GB lesz a tárhelykorlát. Ha jelenleg 15 GB tárhelykorláttal rendelkező ingyenes fiókja van, a korlát 5 GB-ra csökken. Minden új ingyenes fiók 5 GB tárhellyel fog rendelkezni. A filmtekercshez tartozó 15 GB-os tárhelybónusz ugyancsak megszűnik az ingyenes fiókokhoz.

A korábbi fizetős, 100 és 200 GB-os csomagokat egy új, 50 GB-os csomag váltja fel.

Ezentúl nem nyújtunk korlátlan tárhelyet az Office 365 Otthoni, Egyszemélyes és Egyetemista verziós előfizetőknek. Mostantól kezdve ezekhez az előfizetésekhez 1 TB OneDrive-tárhely jár.

A legnagyobb érvágás, a 15 gigás korlát harmadolása. Ráadásul a levélben nem térnek ki arra, hogy mi lesz azokkal, akik most 5 GB-nál több adatot tárolnak a OneDive-on, nekik vajon elvész az új korlát fölötti adat, vagy megmarad, de nem tudják elérni, míg nem váltanak valamilyen fizetős módszerre?

Ráadásul a képek és videók tárolására szolgáló plusz 15 gigabájtos tárhely is megszűnik, tehát aki nem lépett időben, összesen 25 GB-nak inthet búcsút. Ja, és az Office 365 legolcsóbb változatához is csak 1 terabájtos hely jár a korlátlan helyett. Hurrá.

Az egyetlen módszer, amivel még elhúzhatjuk a tárhely lefaragását, ha egy évre ingyenesen előfizetünk az Office 365 Egyszemélyes verziójára, ekkor ugyanis erre az egy évre a OneDrive tárhelyünk is 1 terabájtra nő. De aztán, legkésőbb jövő ilyenkor tényleg el kell döntenünk, hogy mit teszünk, mert ez az előfizetés is lejár. Ekkor a legolcsóbb megoldás egy ma havi 540 forintba kerülő, 50 gigás OneDrive csomagot igényelni… vagy keresni egy másik szolgáltatót a felhős adatainknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik