Mobil

Androidra lopózik a Microsoft

A Microsoft újabb gyártóhoz tör be az irodai alkalmazásaival. Ha a saját mobilos rendszerük haldoklik, majd támadnak gerilla módszerekkel.

Aki azon töri a kobakját, hogy meglepi magát (vagy valaki mást) egy Acer telefonnal vagy táblagéppel, annak érdemes tudni, hogy a Microsofttal kötött partnerségi szerződés okán az említett eszközökön előre telepítve találja majd a redmondi óriás alkalmazásait. Most idézünk két elég egyszerű marketing bullshitet, aztán gyorsan leszűrjük, hogy mi a hír igazi lényege.

Az Acer okoseszközös divíziójának elnöke úgy fogalmazott, hogy “nagyon izgatottak, amiért a Microsoft az ő termékeikben is tovább növeli a mobil produktivitást, és a Microsoft szoftverek integrálásával az Acer vásárlói telefonokon és táblagépeken is a megszokott számítógépes hatásfokkal dolgozhatnak”. Ejj, de jól hangzik, de inkáb nézzük a lényeget. Mindez azt jelenti, hogy az Acer eszközein megtalálható lesz a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook, a OneNote, a OneDrive, valamint a Skype.

acer smartphone

Természetesen nem csak az Acer, hanem a Microsoft is örül, amiért még erősebb a kölcsönös és hatékony együttműködés, és az ilyen jellegű innovációk segítik, hogy még jobb termékek jussanak a vásárlókhoz, akik aztán majd nagyon fognak örülni. Aki pedig most azon gondolkodik, hogy mindezt mintha már hallotta volna, nem nagyon téved, mert a Microsoft más gyártókkal is hasonló partnerségben van, és általában mindig ugyanígy örül annak, hogy az adott cégen megjelennek az irodai alkalmazásai. Tavaly például a Cyanogen és a Samsung volt soron, de egyébként nincs is ezzel semmi baj, hiszen a felhasználóknak is jó, ami történik.

Az igazi lényeg pedig az, hogy a Microsoft saját mobilos rendszere a számok tanúsága szerint az eddigi betegeskedésből mára konkrét haldoklásra váltott, így az óriáscégnek stratégiát kell váltania, és más operációs rendszereken kell letámadniuk a felhasználókat saját szoftvereikkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik