Tech

Végre lehet másolni és beilleszteni Android és Windows eszközök közt

Getty Images
Getty Images

Az androidos eszközükön Microsoft SwiftKey virtuális billentyűzetet használók már könnyedén másolhatnak tartalmakat windowsos PC-re egy közös vágólap funkciónak köszönhetően. Ehhez a SwiftKey mobilalkalmazás 7.9.0.5-ös verziójára kell frissíteni. A másolás és beillesztés odavissza működik, tehát könnyedén mozgathatunk szöveget a számítógépről is a telefonra.

Van persze pár feltétel az app legújabb verziójára való frissítés mellett: a PC-n Windows 10, vagy Windows 11 rendszernek kell futnia. Továbbá a funkció nincs alapértelmezetten bekapcsolva, a SwiftKey billentyűzet beállításai közt kell engedélyezni a telefonon az alábbi útvonalon: beállítások / Nagy számú bevitel / Vágólap / Vágólap előzményeinek szinkronizálása. Ezután be kell jelentkezni a Microsoft-fiókunkba is.

A windows PC-n pedig a rendszer beállítások közt kell keresni szintén a Vágólap opciót, majd bekapcsolni a Vágólap előzményei beállítást, illetve a Szinkronizálás az eszközök közt lehetőséget. Ezután már működik a funkció.

24.hu Androidon a Vágólap előzményeinek szinkronizálását kell bekapcsolni. Fotó: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik