Tech

Szerverektől kénytelen szabadulni a Huawei

Kevin Frayer / Getty Images
Kevin Frayer / Getty Images

A Huawei Technologies előrehaladott tárgyalásokat folytat x86-os szerver részlegének eladásáról, miután az Egyesült Államok ellehetetlenítette a processzorok beszerzését az Inteltől – tudósította a Bloomberg. Az x86-os (inteles és AMD-s) szerverekhez ugyanis chipek kellenek, és azok hiányában az ágazat csak veszteséget termel. A cég x86-os szerverekből származó forgalma a tavalyi évben 3,9 milliárd dollárra esett.

A kínai telekommunikációs óriás egy meg nem nevezett konzorciumnak adja át a szerverágat, aminek legalább egy kormányzati vásárlója van, árulták el az ügyhez közel álló források. Az eladást már több hónapja kering, az utóbbi hónapok során több állami és privát szektori szereplő is bejelentkezett potenciális vásárlóként. Korábban arról is lehetett hallani, hogy a divíziót a Szucsou prefektúra államtanácsa által birtokolt szerv vásárolhatja meg. A Huawei egyelőre nem kommentált a lap értesüléseit.

Az amerikai kormánya először 2019 májusában korlátozta az Intelt, így az nem szállíthatott processzorokat a Huaweinek, ezután tavaly májusban és augusztusban bár felmentést kapott a cég, és átmenetileg ismét lehetővé vált a beszállítás, az csak rövid távra szólt. Májustól gyakorlatilag teljesen megszűnt az x86-os processzorok ellátása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik