Tech

Már nem kell 10 ezer követő az Instagram hasznos funkciójához

Getty Images
Getty Images

Az Instagram szerdán bejelentette, hogy már minden felhasználó közzétehet hivatkozásokat az instasztorijaiban – ez eddig csak a hitelesített, céges fiókok, vagy a legalább 10 ezer követővel bíró influencerek kiváltsága volt, akik jellemzően valamilyen termékoldalra, vagy blogbejegyzésre navigálják el a követőiket. A funkció használhatóságának kibővítése egyrészt annak is köszönhető, hogy az Instagram nemrég cserélte le a régi „felfelé húzós” linkelős módszert a jóval egyszerűbben kezelhető linkelős matricára, ilyen módon tud már bárki kattintható linkeket belefoglalni a történeteibe.

Egyszerűen annyi a dolgunk, hogy egy új sztori szerkesztésekor kiválasztjuk a matricákat, ahol többek közt a gifeket, kérdéseket, szavazásokat, helyszínmegjelölést is találjuk. Itt helyezkedik el az új Hivatkozás lehetőség is.

Az újítás világszerte mindenkinél megjelenik, így érdemes frissíteni az Instagram appot. Mivel a megjelenés a szokott módon fokozatosan történik, így lehet, hogy pár napot várni kell, amíg a magyar felhasználók is látják – nálunk már megjelent.

24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik