Vodafone
Tech

Új SIM-kártyát vezet be a Vodafone

A Vodafone a SIM-kártyák terén is zöld lépéseket tesz: egy éve felére csökkentették a klasszikus SIM kártya tartók méretét, ez év augusztusától plasztikkártya mentes – úgynevezett eSIM-et – most pedig újabb, kisméretű környezettudatos ecoSIM-et vezettek be. Az új ecoSIM kártyák immár a szolgáltató mind a 12 európai piacán elérhetőek, továbbá Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában.

Azon készülékek vásárlása esetén melyek támogatják az elektronikus SIM kártyákat, a Vodafone akár plasztikmentes, úgynevezett eSIM-et,

míg a nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít.

A régi kártyák készlet kiürítését követően a Vodafone hazánkban csak eSIM és ecoSIM kártyákat kínál új készülékvásárlások esetén. Természetesen mindkét esetben teljesértékű, a korábbi SIM funkciókat maximálisan támogató, természetkímélő megoldásról van szó.

A SIM kártya tartók méretének megfelezésével a Vodafone évente globálisan mintegy 340 tonnával csökkentette a SIM-kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét, ami 1760 tonna szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg.

Az új EcoSIM további 320 tonna új műanyag előállítását teszi szükségtelenné évente, ami amely további 1280 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását eredményezheti évente – írja a szolgáltató közleményében.

Ajánlott videó