Tech

Életveszélyes helyzetekbe keverhet a Google Térkép

Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Útvonalakat kellett módosítania a Google-nek, mivel megsokasodott azon esetek száma, amikor a Térkép nem csak kellemetlen, de egyenesen életveszélyes helyzetekbe kevert bele túrázókat. Skóciában többször is megtörtént, hogy a népszerű térképszolgáltatás ajánlásait követve a kezdő túrázók annyira meredek ösvényekre és nehéz terepekre tévedtek, amik még a haladók számára sem ajánlottak.

A BBC cikke kiemeli az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsához, a Ben Navishoz fűződő történeteket. Az 1345 méteres csúcsra vezető, a lábánál fekvő parkolótól ajánlott útvonal kimondottan problémás volt, amit a Google azzal védett, hogy az app a legrövidebb utat ajánlotta, nem pedig a legbiztonságosabbat. A Mountaineering Scotland szervezet a lapnak elmondta: több sérültről is tud, akik az okostelefonos alkalmazás által javasolt útvonalon közlekedtek, négyen életüket is vesztették.

A keresőcég azóta megtette a szükséges lépéseket a kifogásolt szakaszon, és a későbbiekben is elemzéseket végez megelőzés céljából. A hatóságok pedig arra kérték a kezdő túrázókat, hogy lehetőség szerint hagyományos térképet és iránytűt használjanak.

Korábban többször írtunk arról, hogy nem feltétlen szabad hinni a népszerű navigációs szolgáltatásnak, megesett már olyan is, mikor több száz autóst sodort bajba:

Kapcsolódó
Közel száz autóst szívatott meg nagyon a Google Térkép
A földes út fel volt ázva, többen csapdába estek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik