Tech

A Facebook szerint ezért állt le a Facebook

Dan Kitwood / Getty Images
Dan Kitwood / Getty Images

Magyar idő szerint kedd hajnalban a Facebook egy blogbejegyzésben adott magyarázatot arra, hogy miért szünetelt a világ legnagyobb közösségi hálózatának elérése olyan más alkalmazások kíséretében, mint az Instagram és a WhatsApp. A hivatalos bejelentés nem megy bele a részletekbe: a Santosh Janardhan által közzétett szöveg szerint a közel hat órán át tartó Facebok leállás a routerek konfigurációs beállításának változása miatt következett be, és szó sincs hackelésről vagy a felhasználók adatainak megszerzésére irányuló kísérletről.

Az éjszaka, a szolgáltatások helyreállítását követően Mark Zuckerberg is bocsánatot kért egy Facebook bejegyzésben, kiemelve, tisztában van vele, az emberek mennyire támaszkodnak a szolgáltatásukra, hogy kapcsolatban maradhassanak azokkal, akik fontosak számukra.

Kapcsolódó
Ez áll a nagy Facebook leállás hátterében
Szakértőt kérdeztünk arról, mit lehet eddig tudni.

A Facebook (és a vállalat több terméke) október 4-én, helyi idő szerint este hat óra magasságában vált elérhetetlenné világszerte, súlyos DNS problémáknak köszönhetően, és a cég szakembereinek éjfél környékére sikerült orvosolni a problémát. Ez volt a közösségi óriás legnagyobb leállása 2019 tavasza óta, mikor közel egy napon keresztül elérhetetlen volt a szolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik