Tech

Egyelőre szünetel a gyerekeknek szánt Instagram fejlesztése

Getty Images
Getty Images

Az Instagram felfüggeszti a kifejezetten fiatalokat célzó Instagram Kids fejlesztését, mivel a projekt az utóbbi időben rendkívül sok kritikát kapott.  A 13 év alattiakat célzó platform a cég blogbejegyzése szerint reklámmentes alternatívát jelentene a kiskorúaknak, és szülői beleegyezéssel lehetne használni. Azonban több amerikai jogvédő szervezet is hangot adott annak, hogy problémásnak tartja a kezdeményezést, egyesek ki is jelentették, hogy addig nem tágítanak, amíg a Facebook le nem lövi a fejlesztést.

A közösségi cég átmenetileg leállítja a projektet, és szülői felügyeleti eszköz fejlesztésével folytatja a munkát. Az Instagram-vezér Adam Mosseri azonban a posztban kifejezi, hogy a gyerekek egyébként is végeznek online tevékenységeket, ezért lenne fontos a korukhoz illeszkedő tartalmakat kínáló alkalmazások fejlesztése, továbbá más cégeknek is van hasonló termékük, például a YouTube-nak és a TikToknak is van kifejezetten 13 év alattiaknak kiadott változata. Továbbá szerinte az egész dolgot félreértelmezte a sajtó, a gyerekeknek szóló Instagram-verzió kifejezetten a 10-12 éves korosztályt célozta volna, nem az annál fiatalabbakat.

A cég renoméja mostanában nem áll valami fényesen, nemrég napvilágra került, hogy a Facebook egy több évig készülő belsős kutatása kijelenti: háromból egy lány testképzavarát súlyosbítja a felület, tehát maga a cég is tud a platform kedvezőtlen hatásairól.

Kapcsolódó
A Facebook is tudja, hogy az Instagram súlyosbítja a tinik önképzavarát
Több évig vizsgálták a problémát, de a tanulmányt sosem tették közzé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik