Tech

Két hajtogatható iPhone is jöhet 2023-ban

Getty Images
Getty Images

Míg androidos téren már szépen gyülekeznek a hajtogatható, összecsukható modellek, addig Apple fronton csak találgatások vannak. Eddig annyit lehetett hallani, hogy a rejtélyes, jövőben érkező hajtogatható iPhone nem a hagyományos értelemben vett összehajtható mobil lesz: két különálló, zsanérra illesztett kijelző alkothatja.

A hírhedt Apple-jós, Ming-Csi Kuo idén májusban azt mondta, hogy hogy az iparági források információmorzsái arra mutatnak: az összehajtható iPhone-t egy 8 hüvelykes QHD+ felbontású OLED-kijelző alkothatja majd, amit a Samsung Display szállít le, és jó eséllyel 2023-ban kerül piacra.

A Business Korea üzleti portál nemrég megjelent cikke iparági forrásokra hivatkozva szintén ezt az évszámot említi, így Kuo és az Omdia elemzőcég mellett újabb hely csiripel ugyanarról a dátumról. Az üzleti lap ráadásul nem egy, hanem két modell várható modellt említ: az egyik jó eséllyel egy kagyló kialakítású telefon lesz, ami a hagyományos összecsukható mobilokra hasonlít, míg a másik a Samsung készülékeire hajazva egy könyvszerűen kihajtható darab lehet. Különbség viszont, hogy míg Kuo egy 8 hüvelykes telefonra számít, addig a dél-koreai üzleti lap forrásai 7,5 hüvelykes kijelzőről beszélnek.

Korábbi pletykák szerint a könyvszerűen hajtogatható iPhone hasonló árazást kaphat, mint a Motorola Razr, vagy kicsivel kevesebbet, mint amennyi a Samsung Galaxy Z Fold 2, tehát egy olyan 750 ezer forint körüli eszközt várhatunk. Eddigi szabadalmak alapján többek közt arra lehet számítani, hogy az értesítések egy külső kijelzőn jelennének meg, kinyitva pedig leginkább egy iPadre hasonlíthat a rejtélyes kütyü. Egy másik dokumentumban említik, hogy az akkumulátor-cellák az eszköz különféle régióban lesznek elosztva, ezzel garantálva a flexibilisebb kialakítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik