Tech

Megérkezett a frissített Sonos Beam, ami már a Dolby Atmost is tudja

Sonos
Sonos

A prémium hangcuccokra szakosodott Sonos tavaly mutatta be az első olyan termékét (az Arc soundbart), ami tudja a Dolby Atmos technológiát, idén pedig érkezik a következő ilyen eszközük, a ma bejelentett második generációs Beam, aminek az egyik legnagyobb előnye, hogy közel fele annyiba kerül, mint a 2020-ban debütált nagytestvére. A Sonos Beam (Gen 2) október 5-től lesz elérhető világszerte, hazánkban 179 990 forintért, és az újdonságok közé tartozik, hogy a hangprojektor továbbfejlesztett változata már támogatja az Amazon Music Ultra HD és Dolby Atmos Music streaming opcióját is – igaz, kezdésnek csak az Egyesült Államokban.

Sonos Íme a Sonos Beam (Gen 2) fehér színben.

A Beam (Gen 2) külseje első pillantásra nem nagyon változott az elődjéhez képest, lehelyezhető egy tévé elő, de egy extra kiegészítővel akár a falra is szerelhető. Ami változott, hogy az előlapi rács immár polikarbonátból készült, ami a gyártó szerint a korábbinál jobb hangélményt eredményez. A burkolat mögött most is négy teljes-sávú hangszóró, egy magas- és három passzívsugárzó, valamint öt D-osztályú erősítő található, ami viszont újdonság, hogy a frissített hangsugárzó a korábbinál 40 százalékkal nagyobb teljesítményű processzort kapott, méghozzá egy újonnan kifejlesztett hangszórótömb kíséretében – ezeknek (is) köszönhető, hogy az új Beam immár a Dolby Atmos formátumot is támogatja, annak minden házimozis előnyével együtt.

A továbbfejlesztett hangprojektor a beépített mikrofonok segítségével tudja a szoba akusztikáját a lehető legjobb hangzás érdekében felmérő Trueplay technológiát, megkapta a beszédhangokat kiemelő Speech Enhancement opciót, és adott a Night Sound lehetőség is, ami az éjszakai filmezés közben optimalizálja úgy a hangot, hogy egy akciódúsabb alkotás esetén a fegyverropogás vagy a robbanások ne zavarják se a velünk egy háztartásban élőket, se a szomszédokat. A hangprojektor a Dolby Atmos mellett kompatibilis továbbá a Stereo PCM, a Dolby Digital, a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Multichannel PCM, Dolby Multichannel PCM formátumokkal is.

Sonos Ez pedig a fekete variáns.

A második generációs Beam emellett csatlakoztatható HDMI eARC-n keresztül, kompatibilis a Google Asszisztens, Amazon Alexa és Apple AirPlay 2 rendszerekkel, illetve Sonos termék lévén könnyedén társítható a gyártó többi hangeszközével, hogy több helyiségben is ugyanaz a zene szóljon. Nem mellesleg itt is adott a lehetőség arra, hogy a még jobb moziélmény érdekében például Sonos One egységeket csatlakoztassunk oldalsó hangsugárzóként, sőt erre a célra használhatók a nemrég piacra dobott, és általunk is tesztelt IKEA Symfonisk képkeretek is.

Kapcsolódó
Hangszórónak remek, dekorációnak kicsit kevés a Symfonisk képkeret
A Sonos hangzásban hozza a szintet, de az IKEA csak egy kompromisszumos megoldást tett a remek technika mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik