Tech

40 százalékkal gyorsabb elődjénél a Samsung Galaxy A52s 5G

Samsung
Samsung

A Samsung még tavasszal mutatta be az idei középkategóriás mobiljainak első hullámát, a Galaxy A52, a Galaxy A52 5G és a Galaxy A72 modelleket, szeptember 1-től pedig újabb variánssal bővül a termékvonal: a Galaxy A52s 5G újdonsága, hogy egy Qualcomm Snapdragon 778G chipset kapott benne helyet. A gyártó ígérete szerint ez közel 40 százalékkal jobb teljesítményt biztosít, mint a márciusban piacra dobott, Snapdragon 750G 5G processzorral szerelt Samsung Galaxy A52 5G.

Samsung Íme a Samsung Galaxy A52s 5G!

Ezt leszámítva nem nagyon változott a telefon, hiszen a kijelző alapja még mindig egy 6,5 hüvelykes Super AMOLED panel, FHD+ felbontással, illetve 120 Hz-es képfrissítéssel, az említett processzor mellett pedig 6 GB RAM és 128 GB háttértár kapott helyet – utóbbi egészen 1 TB-ig bővíthető. A hátlapon adott a korábban megismert négy kamera (64 MP főkamera, 12 MP ultraszéles, 5 MP mélységszenzor, 5 MP makró), a képernyőbe vágott lyukban pedig egy 32 megapixeles egység várja, hogy szelfiket készítsenek vele.

Az akkumulátor továbbra is 4500 milliamperórás, 25 wattos gyorstöltéssel (ehhez viszont külön kell megvenni a kompatibilis adaptert), és adott továbbá az IP67 szabvány szerinti por- és vízállóság, illetve a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó. És ahogy azt a készülék neve eleve sugallja, ezzel a telefonnal már lehet csatlakozni a hazánkban is egyre terjedő újgenerációs 5G hálózatokra. A készülék itthon lila, fekete, fehér és menta árnyalatokban lesz elérhető, az árcédula pedig ugyanúgy 169 990 forintot mutat, mint tavasszal a sima Galaxy A52 5G esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik