Tech

Műholdas telefonálást is tudhat az iPhone 13

Getty Images
Getty Images

Minél inkább közeledünk az őszhöz, annál több pletyka érkezik arról, mire lehet számítani az Apple idei csúcsmobilos bemutatóján. A bennfentes forrásokkal rendelkező Apple-elemző, Ming-Chi Kuo is újabb érdekes iparági pletykáról számolt be.

Kuo arra számít, hogy az iPhone 13 széria (vagy egyes modellek), megkaphatják a LEO (Low Earth Orbit), vagyis alacsony Föld körüli pályán keringő műholdas támogatást. Ez azt jelenti, hogy az új almás telefonokkal mobil lefedettség nélkül is lehetne telefonálni, vagy üzenetet küldeni.

Több kérdés is felmerül azonban a megoldással kapcsolatban, az egyik legfontosabb, hogy a műholdas támogatással csak az Apple eszközei tudnának egymással kommunikálni, vagy az ökoszisztémán kívüli telefonok is. A műholdas támogatás megvalósításában a Qualcomm chipgyártó segít az Apple-nek a források alapján, méghozzá a Snapdragon X60 rádiós modullal.

A cupertinói céggel kapcsolatban valójában már évek óta lehet hallani a műholdas törekvésekről, 2017-ben a Boeinggel tárgyaltak műholdakkal kapcsolatos üzletről. Mindemögött azt sejthető, hogy a szervezkedés annak érdekében történt, hogy megkezdődjön az iPhone-ok műholdas lefedettségének kiépítése.

Kapcsolódó
Jóval drágábbak lehetnek az idei iPhone-ok
A cupertinóiak sem tudják kivédeni a chiphiány hatásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik