Tech

Fontos változás jön az asztali Google Drive-ban

Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty Images
Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty Images

A Google 2017-ben két külön desktopos alkalmazásba választotta szét a Drive felhőtárhely szinkronizációs funkcióit. Míg az átlagfelhasználók a Biztonsági mentés és szinkronizálás, addig az üzleti ügyfelek a Drive File Stream alkalmazást használhatták a fájljaik mentésére.

Július 19-től egyértelműbb lesz a rendszer: a keresőóriás bejelentette, hogy a Drive File Stream neve egyszerűen már „asztali Google Drive” lesz. A cég tájékoztatása szerint egységesíteni fogják szinkronizálási ügyfélprogramjukat, és a Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazás bizonyos funkcióit az asztali Google Drive-ban is hozzáférhetővé teszik a jobb felhasználói élmény kedvéért.

Az asztali Google Drive a Drive File Stream és a Biztonsági mentés és szinkronizálás legjobb és legnépszerűbb funkcióit fogja egyesíteni. Ennek köszönhetően a Drive-ot üzleti vagy személyes célokra használó összes felhasználó egy hatékony és egységes szinkronizálási ügyfélhez juthat hozzá

– olvasható a Google oldalán.

Október elsejétől a Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazás nem működik majd, de amint annak felhasználói használatba vehetik az asztali Drive-ot, a keresőcég értesítést küld. A tájékoztatás szerint a tárolt fájlokat nem érinti semmilyen szinten a változás, mindössze a Biztonsági mentés és szinkronizálás és a Drive File Stream eszköz frissítéséről van szó.

A közelgő változásokkal kapcsolatos tudnivalók már magyar nyelven is olvashatók, a részletes funkciólistaával együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik