Tech

Figyelmeztet a Google: használja a fiókját, vagy törölni fogják

A Google nemrég jelentette be, hogy 2021. június elsejétől kezdve a Fotókba feltöltött, jó minőségű képek és videók is bele fognak számítani a Google-fiókunk díjmentes, 15 GB-os tárhelyébe. Ám a Google Drive szabályzata is változik: a keresőcég ettől a dátumtól kezdve vizsgálni fogja a Google-fiókokat, és fellép azokkal szemben, amelyekkel kapcsolatban úgy találja, hogy feleslegesen foglalják az értékes tárhelyet.

2021. június elseje után a Google törli azon fiókok tartalmát, amelyekbe több mint két éve (24 hónapja) nem jelentkezett be a tulajdonosa. Fontos megemlíteni, hogy ez külön vonatkozik egyes szolgáltatásokra: a Gmailre, a Drive-ra és a Fotókra. Tehát ha valaki két éve nem lépett be a Drive felületére, akkor csak a Drive-ban lévő dolgait távolítja el a Google, a többi felületre, például a Gmailbe ettől függetlenül persze be fog tudni jelentkezni, és nem vesznek el a levelei.

Mielőtt azonban megtennék ezt a drasztikus lépést, természetesen értesítik a felhasználót a várható beavatkozásról, akinek lehetősége van megtenni a szükséges a lépéseket. A keresőcég szerint a legegyszerűbben úgy tarthatja meg fiókját a felhasználó, ha időnként bejelentkezik a Gmail, Drive vagy a Fotók felületére.

A lépés érthető, hiszen a Google sem tudja időtlen időkig tárolni a nem aktív felhasználók adatait. Naponta több mint 4,3 millió gigabájnyi adatot adnak hozzá a netezők a Gmailhez, a Drive-hoz és a Fotókhoz, ez pedig elképesztő mennyiség.

Íme néhány alternatíva az átalakuló Google Fotók helyett
Jövő év júniusától vége az ingyenes képtárolásnak. Ezek az alternatívák vannak.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik