Tech

Kémfotón a meglepő színű Huawei P50

A Huawei 2021. július 29-én ránthatja le a leplet a Huawei P50 telefonokról, a széria egyik modellje nemrég pedig rövid időre meg is mutatkozott egy sejtelmes trailerben, amit a cég a HarmonyOS bemutatása alkalmából osztott meg. A kínai közösségi oldalakon most felbukkant egy állítólagos élőkép is, amin a P50 látható, méghozzá egy eléggé szokatlanul karakán, csillogós pink színben.

A hátlapon figyelmet követel magának a két méretes kameratárcsa: a fentebbin három érzékelő rajzolódik ki, míg az alsóban egy periszkópos egység foglal helyet. Ugyan a Leica sajátmárkás mobilt is piacra dobott a japán piacon, láthatóan marad a Huawei-jel való partnersége, ahogy azt a P50 is mutatja. A pletykák szerint a P50 modellek egyébként új, bátrabb árnyalatokat kapnak, a szivárogtató pedig hozzáteszi, hogy egyelőre nem tartalmaznak majd 5G-s chipet.

A GSMArena is arról írt korábban, hogy jó eséllyel (részben a Donald Trump-féle szankcióknak köszönhetően) az említett időpontban csak a 4G-s verziókat mutatja be a Huawei, és az 5G hálózatokra is kapcsolódni képes modellek leleplezésére csak valamikor később kerülhet sor.

A P-széria persze mindig is a kameráiról volt híres, és amennyiben hinni lehet a pletykáknak, akkor a P50 Pro és a Pro+ modellek 1 hüvelykes Sony IMX800 szenzorral és 1/1,18 hüvelykes ultraszéles modullal kerülnek majd forgalomba. Az európai premier ugyanakkor igencsak kérdéses, hiszen a Honor 50 készülékekkel ellentétben ezek a telefonok továbbra sem kaphatják meg a Google Mobile Services rendszert és a hozzá tartozó alkalmazásokat, és ezúttal már nem is Android alapú operációs rendszer lesz rajtuk, hanem a Huawei saját fejlesztése, a HarmonyOS.

Kapcsolódó
Július 29-én mutatkozhat be a Huawei P50
A telefon létezése régen nem titok, és ha minden igaz, július végén lehet a hivatalos leleplezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik