Tech

Itthon is kaphatók lesznek a Huawei új okosórái

Huawei
Huawei

Magyarországra is elhozza legújabb okosóráit a Huawei: a Watch 3 széria egyes modelljei többek között mérik a bőr hőmérsékletét, akár három hétig bírják egyetlen feltöltéssel, és immár a telefonhívásokat is kezelik. Érdekesség továbbá, hogy ezeken az eszközön mutatkozik be a hazai piacon a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS.

A Watch 3 ívelt üveglapot kapott, 316L rozsdamentes acélvázzal és vadonatúj koronával rendelkezik, utóbbi érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad. A HarmonyOS-nek hála az órák könnyedén összekapcsolhatók a Huawei mobilokkal, az eSim-nek hála pedig nemcsak hívásokat indíthatók és fogadhatók, de adott a zenestreamelés lehetősége is.

Huawei

Az új órák fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot támogatnak, az SOS lehetőség pedig érzékeli, ha a felhasználó elesik, és azonnal felkínálja a segélyhívást. A Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig akár 21 napig bírja egy feltöltéssel, míg a Watch 3 okos üzemmódban három, ultrahosszúban pedig tizennégy napig működhet.

A Watch 3 és a Watch 3 Pro is 1,43 hüvelykes és 466 pixeles AMOLED kijelzővel és kerámia hátlappal rendelkezik, a rozsdamentes acél Watch 3 46,2 x 46,2 x 12,15 mm-es és 54 grammot nyom, míg a Watch 3 Pro már 48 x 49,6 x 14 milliméteres, titán vázzal, zafírkristály védőüveggel és 64 grammos tömeggel. Mindkét modell tudja a vezetékmentes töltést, a Watch 3 aksija 450 milliamperórás, míg a Pro telepe már 790 mAh teljesítménnyel bír.

A Huawei sokáig elsősorban az okostelefonjairól volt ismert Magyarországon, de a cég két éve új stratégiát követ: nem csak egy termékre fókuszál, hanem minden élethelyzetre kínál egymással összekapcsolható termékeket – okosórát, fülhallgatót, hangszórót, számítógépet, tabletet, routert, akár monitort is. A hangsúly az ökoszisztémán, a termékek egyszerű összekapcsolásán van, amelyért a Huawei június elején bemutatott, legújabb operációs rendszere, a HarmonyOS felel. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül.

Az órák különböző július 1-től lesznek előrendelhetők: a fekete színű Huawei Watch 3 ára 139 990 forint, a rozsdamentes acél kivitel barna bőr szíjjal már 149 990 forint, míg a Huawei Watch 3 Pro titánszürke készülékházas és barna bőr szíjjal szerelt változatért pedig 163 990 forintot kell fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik