Tech

Elindult az autóelőfizetős Swapp szolgáltatás Budapesten

Swapp
Swapp

Budapesten is elindult a Swapp, amivel havi előfizetéses rendszerben használhatunk és váltogathatunk személygépkocsikat futamidő vagy hűségidő nélkül. A szolgáltatás autóvásárlás és a lízing helyett kínál alternatívát, a tesztüzem pedig közel 100 – köztük környezetkímélő, prémium, kompakt és családi – személygépkocsiból álló flottával indul, egyelőre csak a fővárosban érhető el, de a jövőben mind a kínálat, mind a partner hálózat bővülni fog.

A Swapp online felületén egy regisztrációt követően a felhasználó kiválasztja a számára megfelelő autót, a rendszer levonja az első havi előfizetési díjat és zárolja a kaució összegét a felhasználó bankkártyájáról. Ezután a Swapp munkatársai ingyen házhoz szállítják a kiválasztott gépkocsit Budapest területén. Egy autó tetszőleges ideig, de minimum egy hónapig használható. Ha az előfizető váltana vagy lezárná az előfizetést, akkor azt 14 nappal előre kell jeleznie a Swapp felé. Az átvételben és az autó elszállításában a Swapp szintén segít.

Swap

A Swappon elérhető minden autó casco biztosítással és asszisztenciával rendelkezik, a felhasználó pedig a casco önrész, vagyis 10 százalék erejéig viseli a felelősséget káresemény esetén. Ha az autó szervizelésre szorul, akkor is a Swapp intézi a teendőket a flottapartnerek bevonásával. A havidíj az autó használati díján túl tartalmazza a szervizelés, a biztosítás, az asszisztencia és a budapesti házhozszállítás költségét, illetve egy meghatározott futáskilométert.

Ha egy felhasználó többet autózik egy hónapban, mint a havidíjban meghatározott távolság, akkor extra kilométereket vásárolhat.

A Swapp havi előfizetési díja kb. 100 ezer forinttól indul, és azoknak kíván alternatívát nyújtani, akik nem szeretnének, vagy anyagilag nem tudnak egy összegben autót vásárolni, esetleg nem akarnak hosszú évekre elköteleződni egy lízingkonstrukcióval. Az ötletgazdák szerint a szolgáltatás emellett azoknak is érdekes lehet, akiknek rendszeresen, de nem állandóan van szükségük autóra.

A Swapp bécsi tapasztalatai alapján a célcsoporthoz tartozik még az „Airbnb-generáció”, akik számára az autótulajdonlás nem, de az élmény annál fontosabbak, továbbá az autók szerelmesei, akik szeretnének folyamatosan újabb autókat kipróbálni. illetve olyan családok, akiknek van autójuk, de rövidebb időre szükségük lenne egy másodikra is. A szolgáltatás emellett azon kisvállalkozásokat is célcsoportnak tekinti, amelyek a több milliós önrész befizetése helyett inkább vállalnák a költségként elszámolható autóelőfizetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik