Tech

Egy 16 éves magyar srác ötletéből készít játékot a LEGO

LEGO Csoport
LEGO Csoport

A 16 éves Fehérvári Donát ötlete nyomán készít hivatalos, világszerte forgalomba kerülő készletet a népszerű dán játékgyártó cég – derült ki a június 26-án először megrendezett, LEGO CON nevű rajongói eseményen. A vállalat még tavaly decemberben hirdetett építői versenyt a LEGO Ideas oldalon, méghozzá We love sports! címmel, ahová sport témában várták a különböző alkotásokat.

Donát saját tervezésű LEGO csocsó asztala, ami a LEGO tetszését is elnyerte. Fotó: LEGO Ideas

Ide nevezett Donát is egy LEGO alkatrészekből készült, rendesen játszható csocsó asztallal, ami nemcsak a legjobb ötleteket kiválogató előzsűri tetszését nyerte el, de a rajongókét is, hiszen

a beérkezett pályamunkák közül ez a szett kapta a legtöbb szavazatot.

A magyar srác ugyanakkor nemcsak a versenyt nyerte meg, de a dán cég az elmúlt hetekben arra a döntésre jutott, hogy Donát ötlete nyomán piacra dobnak egy hivatalos készletet is a LEGO Ideas termékcsaládon belül. Ezeknek a szetteknek a különlegessége, hogy mindegyiket egy rajongó saját alkotását alapul véve tervezik meg a vállalat dizájnerei, ráadásul az ötletgazda – más előnyök mellett – részesül a kereskedelmi forgalomba került szett után realizálódó nettó bevételből is. A magyar ötlet nyomán készülő készlet végleges formájáról, a megjelenés idejéről és a várható árról viszont nem közölt információkat a cég a LEGO CON során.

Ide kapcsolódó érdekesség, hogy nem Fehérvári Donát az első magyar alkotó, akinek az ötletéből hivatalos LEGO szett készül, hiszen a dán cég korábban Szabó Máté egyik (Mickey egeres) építményét is érdemesnek találta arra, hogy boltokban kapható szett váljék belőle – az ő nem mindennapi történetéről korábban egy külön cikkben számoltunk be.

Kapcsolódó
Magyarországról korábban ez még senkinek nem sikerült
Szabó Máté az első magyar, akinek a rajongói ötletéből a LEGO hivatalos szettet gyártott. A Mickey egeres Steamboat Willie születéséről az alkotó mesélt nekünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik