Tech

Több ezren kérik, hogy ne jöjjön vissza a világ leggazdagabb embere, miután kilőtte magát az űrbe

David Ryder/Getty Images
David Ryder/Getty Images

Nem kisebb ügyért indult petíció, mint hogy az Amazon alapítója, Jeff Bezos, aki nem mellesleg a világ leggazdagabb embere, ne térjen vissza, miután kilőtte magát a világűrbe.

Bezos június hetedikén, az Instagramon jelentette be, hogy a jövő hónapban indul a nagy utazásra testvérével, Markkal a Blue Origin saját gyártású rakétáján.

Ötéves korom óta arról álmodom, hogy az űrbe mehessek. Július 20-án ezt az utat a testvéremmel teszem meg. A legjobb kaland a legjobb barátommal

– írta a posztban.

A visszatérésről azonban egyesek mást gondolnak: a bejelentés utáni napokban két petíció is indult a neten, hogy Bezos inkább ne is gondolkodjon a visszaúton, ezeket együttesen már több mint 60 ezren írták alá.

A change.org-on elérhető „Do not allow Jeff Bezos to return to Earth” néven futó aláírásgyűjtés leírása szerint a milliárdosoknak egyáltalán nem kéne létezniük, se a Földön, se az űrben, utóbbi esetben pedig inkább ott is kéne maradniuk. A „Petition To Not Allow Jeff Bezos Re-Entry To Earth” petíció indítója egyenesen gonosznak nevezi Bezost, akinek a célja a világuralom.

Bezos nemrég jelentette be, hogy lemond az Amazon vezérigazgatói posztjáról és ügyvezetőként folytatja. Ezt akkor azzal indokolta, hogy az űrkutatással foglalkozó Blue Origin cégével szeretne többet foglalkozni.

Kapcsolódó
A világ leggazdagabb embere kilövi magát az űrbe
Jövő hónapban lesz a nagy utazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik