Andy Cross/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images
Tech

Kibertámadás érte a húsóriás JBS-t

Több ezer amerikai és ausztráliai húsipari dolgozó kapott váratlan szabadnapokat, miután hétvégén kibertámadás érte a JBS nevű globális húsfeldolgozó céget. A vállalat több amerikai és ausztráliai telephelyén kellett leállítani a műszakokat a biztonsági intézkedések miatt, egyelőre nem tudni, hogy mikor folytatódhat a munka.

A JBS USA közleménye szerint ismeretlen elkövetők szervezett kibertámadást intéztek az észak-amerikai és ausztráliai informatikai rendszereiket támogató szerverek ellen. A cég az ausztráliai szövetségi rendőrséggel és a kormánnyal közösen dolgozik a probléma megoldásán.

Az ausztrál miniszterelnök szerint napokba is telhet, mire folytatódhat a termelés. A JBS Ausztrália legnagyobb hús- és ételfeldolgozó cége, több mint 11 ezer embert foglalkoztat vágóhidain, feldolgozóüzemeiben és takarmányraktáraiban. David Littleproud agrárminiszter szerint az exportszállítmányokat nem érinti különösebben a kiesés.

Hozzátette: még korai lenne megnevezni a támadás feltételezett elkövetőit, és bár olyan sejtésük is van, hogy zsarolóvírusos támadás történt, egyelőre ezt sem erősítik meg. Arra sincs bizonyíték, hogy a támadást állatvédelmi vagy környezetvédelmi aktivizmus motiválta volna.

Kapcsolódó
Továbbra is benzinhiány van a keleti parton a hackerek miatt
A szövetségi fővárosban, Washington DC-ben a benzinkutak többségénél nem lehet üzemanyagot venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!