Tech

Rejtett módot találtak az Android 12-ben

Soumyabrata Roy/NurPhoto via Getty Images
Soumyabrata Roy/NurPhoto via Getty Images

A Google nemrég leplezte le éves fejlesztői konferenciáján az Android 12-t, ami 2021 vége felé jelenik meg teljes pompájában. Az operációs rendszer első béta köre már elrajtolt (egyelőre csak a kiválasztott eszközökön), így páran szemrevételezhetik az új kezelőfelületet és értesítési sávot. A fejlesztők is elkezdték szorgosan csepegtetni, milyen újdonságokra bukkantak, melyek közül az egyik legérdekesebb az úgynevezett „Game Mode”, aminek az aktiválása kifejezetten a mobiljátékok futtatását, valamint a streamelést teszi gördülékenyebbé.

A játékmódot a beállítások közt lehet bekapcsolni, ami után számos más funkció használhatóvá válik, többek közt a könnyített képernyőrögzítés, képernyőmentés-készítés, valamint a közvetlenül YouTube-ra történő élő közvetítés. Az eddigi beszámolók szerint azonban még korántsem áll teljesen kész állapotban a menü, és a Google eddig nem csak, hogy nem nagyon beszélt róla, de meglehetősen el is rejti, mivel a Digital Wellbeing (digitális jólét) eszközök közt található meg a béta jelenlegi fázisában.

Kapcsolódó
Bemutatkozott az Android 12
A Google szokásos módon éves fejlesztői konferenciáján leplezte le az Android operációs rendszer soron következő verzióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik