Tech

Már csak pár nap, és jön a Clubhouse androidos verziója

Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Clubhouse-ra indulásakor csak meghívóval lehetett regisztrálni iOS-es eszközökön, ám ahogy Paul Davidson társalapító márciusban elhintette: nemsokára a felhasználók szélesebb körében is megnyílik a lehetőség, mivel érkezik az androidos mobilapp. A szolgáltatás weboldalán május 9-én közölték a hírt, hogy indul az androidos béta, igaz, egyelőre csak az amerikai felhasználók találják meg az alkalmazást a Google Play áruházban.

A TechCrunch informátorai szerint azonban a jövő hét folyamán megtörténik a globális rajt. Az ütemezés az alábbi lehet: kedden Japán, Brazília, Oroszország, majd később Nigéria, India, pénteken pedig a többi ország felhasználói számára válik letölthetővé az androidos Clubhouse alkalmazás.

A mára több millió felhasználót felmutató Clubhouse nevű közösségi alkalmazásnak kevesebb, mint egy év alatt sikerült népszerűvé válnia, nem is akárhogy. 2021 legfelkapottabb applikációja akkora dobás lehet, mint korábban a TikTok, számos techvezér és híresség van oda érte. A tavaly márciusban indult, kimondottan hangalapú közösségimédia-felület leginkább a rádiós műsorok és a konferenciahívások egyvelegeként írható le, mindezt ötvözve az exkluzivitással.

Kapcsolódó
„Kipróbáltam egy appot, és egy csodálatos közösséget kaptam ajándékba”
2021 közösségi médiás őrülete a Clubhouse, amelyen már a magyar közösség is éledezik. XaB, a Magyar Clubhouse Pápa elárulta nekünk, hogyan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik