Tech

Oda lett egy nő házra spórolt pénze, mert elhitte, hogy Elon Musktól még többet kaphat

Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images
Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images

Időről időre terjednek olyan csalások a neten, melyekben híres emberek nevével élnek vissza kiberbűnözők, sok esetben mesés ajándékokat ígérve bizonyos feladatok elvégzéséért. Természetesen nem lehet elégszer mondani, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is az, ezt bizonyítja egy átvert brit nő esete is.

Julie Bushnell 9000 fontnyi spórolt pénznek intett búcsút, miután bedőlt egy Elon Musk nevét használó átverésnek. A bűnözők nem csak a Tesla-vezér, de a BBC lap nevével is visszaéltek: egy hamis oldalat hoztak létre a netezők megtévesztésére, ahol hitelesnek próbálták feltüntetni a kamufelhívást, miszerint Elon Musk mindenkinek megduplázza a pénzét, aki elutal hozzá bitcoinban egy bizonyos összeget.

A nő el is utalta a 9000 fontot, amit elmondása szerint évek alatt spórolt össze, hogy egyszer saját házat tudjon venni. Nem olyan meglepő, hogy végződött a történet:

nem kapott semmit.

Ezután feljelentést tett a rendőrségen, történetét pedig próbálja minél szélesebb körben megosztani, hogy mások ne járjanak úgy, ahogyan ő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik