Tech

Visszatért a legendás Az országút harcosa, és nem is akár hogy!

Chatbotba ültetve tér vissza Ian Livingstone legendás Az országút harcosa (Freeway Fighter) című fighting-fantasy szerepjátéka, méghozzá a magyar Talk-A-Bot jóvoltából. Az ötletet a nagyvállalati chatbotokat építő startup egyik alapítójának jatékszenvedélye ihlette, ami elnyerte a híres szerző jóváhagyását is. A cég áprilisában élesítette a szerepjátékkönyv chatbotváltozatát a Viberen, ami angolul érhető el a szolgáltatás 2 milliárd felhasználójának. A játékon kívül már egy Viber matricacsomag is támogatja a Freeway Fighter chatbot verzióját, ami mától érhető el világszerte.

2023-ban, miután a Föld lakosságának 85 százalékát egy gyilkos vírus irtja ki, a társadalmak felbomlanak és a világ barbárságba süllyed. A civilizációt újjáépíteni kívánó túlélőket fenyegető legnagyobb veszélyt a hotelek léte jelenti. A túlélők, mint te is, megerősített városkákban élnek, vagy banditaként a falakon kívül kóborolnak. Küldetésed arra szólít, hogy átkelj a vad senki földjén és létfontosságú üzemanyagot hozz Új Reménynek, békés kisvárosodnak… – szól a magyar nyelvű ismertető Ian Livingstone, Az országút harcosa című Kaland Játék Kockázat könyvéről, melyet először idehaza a Rakéta Magazin 1989. augusztusi száma mutatott be.

„Beszippantott a könyv már a megjelenésekor is. Mint hétpróbás gamer és D&D játékos egyszerűen akartam egy ilyet csinálni. Azért választottam a Freeway Fightert, mert ez volt az első Livingstone könyv, amihez hozzáfértem Fehérgyarmaton, ahol akkor éltem és amúgy is nagy Mad Max rajongó vagyok. Kapcsolatba léptem a szerzővel, aki egyből ráindult a chatbot változatra, azóta is rendszeresen dumálunk.” – mondta Kalydi Gergely, a Talk-A-Bot alapítója, vezetője.

Az ügyfélszolgálati chatbotokat és belső kommunikációs megoldásokat szállító Talk-A-Bot az eredeti könyv hangulatát ültette át kisképernyőre, azaz mobilra, Viberre optimalizáltan, de XXI. századi köntösben, melyben már megjelennek az emojik és az élményt fokozó animált gif-ek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik