Tech

Több milliót loptak el egy iPhone-tulajtól, a férfi az Apple-t okolja

Getty Images
Getty Images

Egy férfi az Apple-t hibáztatja amiatt, hogy egy megbízhatónak tűnt kártékony alkalmazás 600 ezer dollárnyi (több mint 181 millió forint) bitcoint lopott el tőle, ami gyakorlatilag minden spórolt pénzét jelentette. A kriptovaluta-tulajdonos Phillipe Christodoulou akkor vette észre, hogy egy kamu appot töltött le az App Store-ból, amikor februárban ránézett a megtakarításaira. Mint kiderült: 17,1 bitcoint vesztett el, mert az alkalmazás átirányította a pénzét a csalóknak.

A problémás szoftver azt ígérte, hogy segít digitális pénztárcába költöztetni a felhasználó kritpopénzét, és a Treznor nevű app nevével élt vissza. Mivel az értékelések is túlnyomórészt öt csillagosak voltak az app adatlapján, ezért a férfi nem gyanakodott.

Christodoulou szerint az Apple-nek még azelőtt alaposan felül kéne vizsgálnia az alkalmazásokat, hogy azokat beengednék az App Store-ba. Hangot adott annak, hogy az ő bizalmát elvesztette a vállalat, ami egyébként a világ legbiztonságosabb szoftveráruházaként emlegeti az App Store-t. Ezért elképzelhető, hogy a károsult a jövőben jogi útra is tereli az ügyet, mivel leginkább őket tartja felelősnek a szerencsétlenségért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik