Tech

Jól halad a Google vadiúj operációs rendszerének fejlesztése

Getty Images
Getty Images

Már évek óta hallani róla, hogy a Google a nulláról építkezve készíti a titokzatos Fuchsia nevű operációs rendszert, amiről most újabb információk láttak napvilágot. A 9to5Google szerint a rendszer az utolsó belső tesztelési fázisában járhat, így nemsokára a széleskörű, nyíltabb tesztelés kezdődhet más fejlesztők bevonásával.

A Fuchsiának jelenleg csak a belső kör által használt kiadásai léteznek. Ugyan egy forráskód letölthető a hivatalos weboldalról, ez nem egyezik azzal a verzióval, amin a Google mérnökei dolgoznak.

A Fuchsia várhatóan az a rendszer lesz, ami egységesen futhat a Google jövőbeli mobiljain, laptopjain és internetra csatlakozó eszközein. Először 2016-ban hallhattunk a rejtélyes rendszerről, akkoriban azt írtuk, hogy a megjelent információk alapján az új OS kifejezetten széles körben használható lesz olyan eszközökön is, amelyek túlmutatnak az alapvető használaton. Egyesek szerint az IoT, tehát az internetre kapcsolódó okos kütyük és szenzorok közös rendszere készül, de az is meglehet azonban, hogy a Fuchsia egyfajta híd lesz majd a Chrome OS és az Android között, amelyek összekapcsolása és egy rendszerbe fűzése amúgy is régóta tervben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik