Tech

Vigyázzon, csalók élnek vissza a Netflix nevével!

Jakub Porzycki/NurPhoto / Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto / Getty Images

A kiberbűnözők időről időre küldenek adathalász-leveleket ismert szolgáltatások nevében. A világjárvány idején többen használják ki a Netflix népszerűségét is, tavaly márciusban a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hívta fel a figyelmet rá, hogy ingyenes Netflix-hozzáféréssel próbálják rávenni a netezőket az adataik megadására.

A napokban újabb csalókampányra figyelhettek fel a magyar felhasználók: a kamu tájékoztatás szerint az előfizetés automatikus meghosszabbítása sikertelen volt, ezért a netezőt arra kérik, hogy erősítse meg banki adatait a megadott linken. A levél ránézésre is rengeteg gyanús jelet tartalmaz: a küldő e-mail címéről ordít, hogy nem hivatalos forrásról van szó, a Netflix logó egy olcsó koppintás, továbbá a levél szövege is magyartalan.

A streaming-szolgáltató honlapján részletesebben is olvashatunk arról, milyen jelekre érdemes figyelni. Az első és legfontosabb dolog, hogy a Netflix sosem kér sem e-mailben, sem SMS-ben e-mail-címet, telefonszámot, jelszót vagy bankkártya-adatokat, és nem kéri azt sem, hogy külső szolgáltatón vagy webhelyen keresztül fizessünk.

24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik