Tech

Úgy tűnik, a Netflix megunta, hogy megosztjuk másokkal a fiókunkat

24.hu
24.hu

Netflix előfizető vagyok, a Premium csomagot használom, ami – többek között – lehetővé teszi, hogy egy időben több készüléken is használjam az accountomat. Egyedül élek, így ezt a lehetőséget megosztom a nővéremmel és néhány ismerősömmel is. A jelek viszont arra utalnak, hogy az ilyen jellegű fiókmegosztás nem tetszik a Netflixnek, hiszen akadnak olyanok, akik a kölcsön kapott előfizetést használva a következő üzenetet kapták az okostévéjükön: „Ha nem együtt élsz a fiók tulajdonosával, akkor sajátra lesz szükséged a folytatáshoz.”

Amennyiben a netflixezni vágyó egyén megkapja ezt a szöveget, akkor vagy igazolni kell, hogy a saját fiókját használja, vagy új fiókot kell készítenie. A váratlanul felbukkanó értesítések kapcsán a Netflix szóvivője több portálnak is megerősítette, hogy egyelőre csak tesztelnek, azzal a céllal, hogy csak azok használhassák az egyes Netflix-fiókokat, akik erre valóban jogosultak.

Ne feledjük, a felhasználási feltételek szerint „a Netflix szolgáltatás és a szolgáltatáson keresztül megtekintett bármely tartalom csak magán- és nem kereskedelmi célú felhasználásra szolgál, és nem osztható meg a felhasználóval nem azonos háztartásban élő személyekkel.„

A szöveg világosan fogalmaz, és a teszt keretében véletlenszerűen felbukkanó üzenetek arra engednek következtetni, hogy a Netflix megelégelte az ismerősök közti fiókmegosztást, és a jövőben bevezetnek egy olyan korlátozást, ami csak akkor engedélyezi egy account többszöri felhasználását, ha az valóban egy háztartáson belül történik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik