Tech

Megkönnyíti a videósok életét a YouTube új funkciója

Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty Images
Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty Images

Későbbi kellemetlenségeket megelőző eszközt tett közzé a YouTube a tartalomgyártók számára: az asztali YouTube Studio alkalmazáson keresztül már a feltöltés közben jelezni fogja a rendszer, ha a videó szerzői joggal védett részleteket tartalmaz. Így a készítőnek nem akkor szembesülnie a kellemetlen retorziókkal, amikor már megjelenik a csatornáján a kész videó. A Checks (a magyar súgó szerint Ellenőrzések) néven élesedő újdonságot fokozatosan vezetik be, amint rendelkezésre áll, rögtön megjelenik majd a feltöltés folyamán az ellenőrzés lehetősége.

Eddig ugyanis nem sok lehetősége volt a felhasználónak: akkor értesülhetett a problémás védett tartalomról, ha arról a feltöltés után értesítést kapott. Utána rajta áll, hogy törli, vagy módosítja a tartalmat. Amennyiben a figyelmeztetés ellenére egyik megoldással sem él, a szerzői jog tulajdonosa bevételtől foszthatja meg őt, rosszabb esetben a videó letiltatását kérvényezheti.

A Google megjegyzi: a szerzői jogi ellenőrzésnek és a hirdetések megjelenítésére vonatkozó megfelelőség ellenőrzésének eredménye nem végleges. A későbbiekben például manuális követelések, szerzői jogi figyelmeztetések és a videó beállításaira vonatkozó módosítások lehetnek érvényesek a videókra.

Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik