Tech koronavírus

Itt a játék, amiben Müller Cecíliát kell megmenteni

Thorir the ReD / YouTube
Thorir the ReD / YouTube

Mindenki másképp igyekszik feldolgozni, hogy immár egy éve nyögjük az egész bolygóra kiterjedő koronavírus-járvány hatásait, és mindenképpen említésre méltó, ahogy a Thorir the ReD YouTube-csatorna alkotója küzd meg a pandémiával. A GameStar által felfedezett videós az eredeti Doom-videojátékot használva készítette el a Koronavíruss-járvány – a videojáték című hiánypótló remekművet, ami a cikkünk írásakor már a harmadik résznél tart.

Az első részben a főszereplő sikertelenül próbál kiszabadulni a karanténból, a második epizódban viszont már meglóg Győrfi Pál elől, hogy megszerezze az élethez elengedhetetlen WC papírt, élesztőt és lisztet. A harmadik fejezetben pedig főhősünk egy oltástagadó csoport markából szabadítja ki Müller Cecíliát, az országos tisztifőorvost, akitől jutalomként megkapja az oltást.

Ha valaki nemcsak a videókkal szeretné szórakoztatni magát, de ki is próbálná a retró köntösbe ültetett, de abszolút aktuális játékot, az akár le is töltheti a Doom modolásához szükséges fájlokat. Arra viszont maga az alkotó hívja fel a figyelmet, hogy a játékélmény nem feltétlenül lesz forradalmi, hiszen a kiegészítés csak azért jött létre, hogy elkészülhessenek a fenti videók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik