Tech

Egymilliárd eurót fektet német központjába az Apple a chipek miatt

Alexander Pohl/NurPhoto via Getty Images
Alexander Pohl/NurPhoto via Getty Images

Egymilliárd eurót (kb. 366 milliárd forintot) invesztál németországi székhelyű kutatási célú tevékenységének fejlesztésébe a következő három évben az Apple – írja az MTI a cég szerdai bejelentése nyomán. A beruházások keretében egyebek között a müncheni kutató-fejlesztő központot

az Apple európai chip-tervező központjává léptetik elő.

Az Apple 2019-ben vette át az Intel Kirchheim unter Teck városban működő mobiltávközlési modem részlegét. Az egységben azóta a világ legkülönbözőbb régióiból toborzott 1500 mérnök dolgozik energiaszabályozási, alkalmazásfuttatási, vezeték nélküli adatátviteli technológiai fejlesztési feladatokon.

A cég korábban a Qualcomm és az Intel processzorait használta az iPhone, iPad és Mac termékekhez, de az elmúlt években megkezdte saját félvezető alkatrészeinek a tervezését és a gyártását. A bajorországi fejlesztő részlegnek nagy szerepe volt az Apple saját processzorának a kifejlesztésében.

A müncheni fejlesztési központ az Apple tájékoztatása szerint az 5G megoldások mellett a nagyobb teljesítményt, adatátviteli sebességet és kapcsolattartási megoldásokat nyújtó következő generációs technológiák kifejlesztésében is fontos szerepet kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik