Tech

Még többen használhatják itthon az Apple Pay-t

Getty Images
Getty Images

A Takarékbank hétfőtől kezdve elérhetővé tette Mastercard-kártyás ügyfeleinek is az Apple Pay-t, a bank Visa-kártyás ügyfelei már tavaly november óta tudják használni a mobilfizetési szolgáltatást.

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfélnek egyszerűen csak a kártyaelfogadó terminál közelébe kell tartania iPhone-ját, vagy Apple Watch okosóráját. Minden Apple Pay tranzakció biztonságos, mivel ujjlenyomat-felismerővel (Touch ID), arcfelismerővel (Face ID) vagy az eszközjelszóval azonosítja a tulajdonost, valamint egyszer használatos biztonsági kóddal hagyja jóvá a tranzakciót – írja a pénzintézet közleményében. Amikor az ügyfél bank- vagy hitelkártyájával fizet, a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi eszközazonosítót hoznak létre, amelyet titkosítanak, és biztonságosan tárolnak a mobilkészülék erre a célra kifejlesztett, iparági szabványoknak megfelelő biztonsági moduljában (Secure Element).

Az Apple Payt elfogadják szinte minden elfogadóhelyen, üzletben, ahol bankkártyás fizetésre van lehetőség. Lehet vele fizetni többek közt ételrendelésekért és házhoz szállított élelmiszerekért, online vásárlások során vagy parkolásnál.

Az ügyfelek emellett használhatják az Apple Pay fizetést iPhone-on, iPaden és Mac számítógépen keresztül, vagy az Apple Watch-on elérhető iOS-alkalmazásokban. A beállítása egyszerű: iPhone-on a Wallet alkalmazást kell megnyitni, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Takarékbank Mastercard kártyáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik