Tech

A OnePlus 9 telefonok nagyot lépnek előre a fotózás terén

A OnePlus hivatalosan is bejelentette, hogy három évre szóló együttműködést kötött a Hasselblad fényképezőgépeket gyártó vállalattal, aminek értelmében közösen fejleszti a csúcskategóriás okostelefonok kameráit a következő OnePlus készülékek esetében. Ezzel a két cég megerősítette azt a február eleji szivárgást, miszerint a küszöbön álló OnePlus 9 széria telefonjai már a Hasselblad Camera for Mobile rendszerrel kerülnek a boltokba.

A OnePlus és a Hasselblad három éves együttműködésében az első szakaszt a szoftveres fejlesztések jelentik, beleértve a színbeállítást és szenzorkalibrálást. A két vállalat azonnali fejlesztéseket ígér a OnePlus felhasználóknak, ezzel párhuzamosan pedig hosszú távon is javítani kívánják a felhasználói élményt és a minőséget. A hónapok óta zajló fejlesztés eredménye a Natural Color Calibration with Hasselblad: ennek hála a OnePlus új telefonjaival rögzített színek pontosabbak, természetesebbek és valósághű eredményt biztosítanak.

Az új Hasselblad Pro mód először ülteti át a gyártó szenzorkalibrációját okostelefonba: ez a színek pontos és természetes megjelenítését eredményezi, ami kifejezetten jó hír lehet azoknak, akik rendszeresen foglalkoznak a képek utómunkájával. Az új mód felhasználói felülete a Hasselblad képfeldolgozási szoftverén alapul, és rengeteg lehetőséget biztosít a fotók finomhangolására, például az ISO, a fókusz, az exponálási idő és a fehéregyensúly beállításával. Elérhető lesz a 12 bites RAW formátum is, biztosítva a gazdagabb színeket és a nagyobb dinamikai tartományt.

OnePlus

A OnePlus 9 szériáról a gyártó 2021. március 23-án rántja le a leplet, de az már most tudható, hogy kamerarendszer egyedi tervezésű Sony IMX789 szenzoron alapul, ami a 12 bites RAW formátumnak köszönhetően akár 64-szer több színt képes rögzíteni, és a gyártó szerint dinamikus és vibráló színmegjelenítést eredményez. Emellé társul a továbbfejlesztett HDR videofelvétel, a 4K felbontás 120 fps mellett, és a 8K felbontás 30 képkcoka per másodperc sebességgel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik