Tech

Hasselblad kamerákkal érkezik a OnePlus 9 Pro

A OnePlus 9 és a OnePlus 9 Pro okostelefonokat ugyan hivatalosan még nem jelentették be, de az alap modellről már tavaly kikerültek képek az internetre, ezúttal pedig a Pro modell „bukott le” a Dave2D néven ismert youtubernek köszönhetően, aki hozzájutott néhány kifejezetten jó minőségű fotóhoz az új készülékről. Külsőre a telefon nem sokban különbözik a korábban már kiszivárgott OnePlus 9-től, a hátlapon ugyanakkor van némi érdekesség, hiszen a képek tanulsága alapján a kínai gyártó a svéd kamerás céggel, a Hasselbladdal közösen alkotta meg a mobil kameráit.

Bár pontosan még nem tudható, milyen egységek kerülnek az új telefonba, de a jelek arra utalnak, hogy a négy kamerás összeállítás egy nagyfelbontású főkamerából, egy ultraszéles lencséből, egy makróból és egy mélységszenzorból épül fel. Hogy ezek milyen minőségű fotókat eredményeznek, az kérdéses, de kiváncsian várjuk, hogy a két cég együttműködése vajon hoz-e olyan kimagasló eredményeket, mint amilyenek a Huawei és Leica együttműködéséből születtek.

Ami a külsőn és a kamerarendszeren kívül még sejthető a készülékről, hogy az AMOLED kijelző 120 Hz-es képfrissítést tud 1440 x 3120 pixel felbontás mellett, a burkolat alatt pedig jó eséllyel egy Snapdragon 888 chipset kapott helyet, valószínűleg 12 GB memóra társaságában. Elvileg adott a 45 wattos vezeték nélküli, és a 65 wattos vezetékes gyorstöltés, továbbá azt csiripelik a madarak, hogy a 9 Pro lesz az első olyan OnePlus telefon, ami megkapja az IP68 védelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik