Tech

Nadrágban felrobbant iPhone X miatt perelik az Apple-t

Getty Images
Getty Images

Újabb pereskedés elé néz az Apple, ezúttal egy zsebben felrobbant iPhone X miatt. Az incidens még 2019-ben történt, de az érintett ausztrál férfi csak mostanra döntött úgy, hogy jogi útra tereli az ügyet, miután elmondása szerint a gyártótól semmilyen segítséget és visszajelzést nem kapott.

A 9to5Mac szerint az ausztrál tudós, Robert De Rose az irodájában ült, amikor sistergő hangra lett figyelmes, majd egyszer csak éles fájdalom hasított a jobb lábába. Azonnal felugrott, és rádöbbent, hogy a nadrágzsebébe dugott telefonjával van gond. Gyorsan kikapta a mindössze egy éve használt iPhone X modellt, amiből füst szállt fel, és láthatóan a készülékháza szétfeszült.

A vélhetően felpúposodott akkumulátor miatt szétrobbant iPhone X másodfokú égéseket okozott a lábán, a bőre is leégett egyes helyeken. De Rose állítása szerint többször is próbálta jelenteni az esetet az Apple felé, de senkivel sem tudta felvenni a kapcsolatot, a megkereséseire nem érkezett válasz. Ezért kompenzáció reményében bepereli a céget a Carbone Lawyres jogi iroda képviseletével, akik egy olyan melbourni férfi ügyével is foglalkoznak, akinek állítólag egy Apple Watch égette meg a csuklóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik