Tech

Kijelző alá rejtett arcfelismerőt villantott a ZTE

Getty Images
Getty Images

A ZTE a Mobil Világkongresszus sanghaji rendezvényén mutatta meg második generációs, kijelző alá épített szelfikameráját, valamint 3D-s arcfelismerő technológiáját, ami a panel alá rejtve is képes az azonosításra.

A kínai cégnek sikerült megtalálnia az arany középutat, és megoldani az ilyen rendszerek nagy problémáját: a szenzor maga nem látszik át, de a működéséhez elegendő adatot tud befogadni. A kijelző fényátbocsátási veszteségét olyan módon ellensúlyozták a mérnökök, hogy megtízszerezték az arc 3D-s képét előállító projektor pixelsűrűségét. A szenzor feletti terület képpontsűrűségét 400 ppi-re emelték 200 ppi-ről, így a képernyő felülete egységes hatást kelt, nem tűnik fel, hogy alá egy kamera lenne rejtve. Az arcfelismerővel kapcsolatban a rendezvényen kiemelték, hogy annyira megbízható, hogy akár mobilfizetéseknél is lehetne használni hitelesítéshez.

Hogy a kijelző alá épített arcfelismerőt mikor használhatjuk élesben is egy készüléken, még nem tudni, az eddigi pletykák szerint az Axon 30 Pro modellen debütálhat a megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik