Tech

Bődületes kamerával jöhet a ZTE új mobilja

AFP
AFP

Mióta a Qualcomm tavaly decemberben leleplezte a Snapdragon 888 csúcsprocesszort, a mobilgyártók sorra próbálják magukra hívni a figyelmet valamilyen meghökkentő dologgal. A kínai ZTE sem tétlenkedik, a cég elnöke, Ni Fei a Weibo közösségi oldalon hintettel el, hogy a ZTE Axon 30 Pro bődületes, 200 megapixeles kamerával érkezik majd. Hozzátette: a kamerarendszer kimondottan rossz, akár 0,1 lumenes fényviszonyok közt is képes lesz jó minőségű fotókat készíteni, és támogatja a 4Ks HDR videórögzítést.

Fei bejegyzése említ még a Snapdragon 888-as processzort is, aminek jelentős teljesítménybeli ugrást jelent majd a tavalyi ZTE Axon 20 modellben használt Snapdragon 765G chiphez képest. Ahogy az előd, úgy az Axon 30 Pro is kijelző alá rejtett szelfikamerával támad. A ZTE egyelőre nem beszélt arról, hogy mikor kerül piacra a mobil.

A tavaly szeptemberben bemutatott  5G-s ZTE Axon 20 a világ az első olyan telefonja, amin panel alá rejtett szelfikamera található, decemberben vált elérhetővé Európában is:

Kapcsolódó
Európában is kapható lesz az újító okostelefon
A ZTE Axon 20 5G-n már a panel alatt van a kamera, nem látszik belőle semmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik