Tech

A NASA marsjárójával szelfizhetünk az Instagramon

Getty Images
Getty Images

Akik szívesen használják az Instagram 24 óra után eltűnő posztjait, a sztorikat, jó eséllyel már kipróbáltak pár kiterjesztettvalóság-szűrőt, amikkel mindenféle furcsa szelfiket lehet lőni. A NASA és a National Geographic egy új effektet tett közzé a Perseverance marsjáró történelmi landolásának alkalmából, mely egészen a vörös bolygóig repíti a netezőt, hogy ott a szelfikamerát izzítva pózolhasson is az űreszközzel.

A „Mars AR” nevű effektet a National Geographic Instagram-profiljáról érhetjük el. Ha a @natgeo adatlapján a tartalomtípusokat mutató menün a kiterjesztettvalóság-effekteket maga alá gyűjtő menüpontot választjuk (ez a harmadik gomb a hagyományos bejegyzések és az IG-videók után), már láthatjuk is a Mars AR nevű effektet, illetve a korábban közzétett szűrőket is.

Az effekt kiválasztása után 360 fokban nézhetünk körbe a bolygón, illetve szelfit is lőhetünk a Perseverance-szal a háttérben, ami szorgalmasan követi a felhasználó fejmozgását, azt a látszatot keltve, hogy látja őt.

24.hu Maradtunk volna inkább otthon. Fotó: 24.hu
Kapcsolódó
Először készült videó arról, ahogy leszálltunk a Marsra
És megérkeztek az első hangfelvételek is a bolygóról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik