Tech

Új eszközökkel segíti a Google a tanulást

Getty Images
Getty Images

A Google szolgáltatásait naponta több mint egymilliárd ember keresi fel annak érdekében, hogy válaszokat találjon kérdéseire vagy új dolgokat fedezzen fel. A járvány időszakában minden eddiginél többen fordultak a technológiához, hogy segítséget kapjanak a tanuláshoz és az oktatáshoz. A keresőóriás erre az igényre reagálva több mint 50 újabb, az online oktatás hatékonyságát növelő fejlesztést vezet be népszerű alkalmazásaiban, tanulóknak, oktatóknak, vezetőknek egyaránt – közölte a cég.

A cég a tanulók szempontjából az integrációt és az akadálymentességet helyezte középpontba. Az év folyamán új funkciók bevezetése teszi lehetővé majd a papíron készített feladatok képeinek feltöltését, ahogy a Classroom Android alkalmazás offline módban történő használatát is, hogy a diákok le tudják tölteni feladataikat és megoldani őket, anélkül, hogy egy állandó online kapcsolatra volna szükségük.

A Google Meet hangulatjel-reakció funkcióval bővül idén, könnyű és nem zavaró módokat kínálva a hallgatók bevonására. A videócset-alkalmazás emellett alacsony sávszélességgel is jobban fog működni, így a gyengébb interneteléréssel rendelkező diákok is tudják azt használni.

Bővül a digitális tanterem

Az oktatási vezetők munkájának könnyítése végett új eszközök érkeznek a Google Tanterembe, beleértve a fejlett elemzéseket, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak jobban megérteni a felhasználási szokásokat, valamint támogatják az órarend szinkronizálását, hogy ezzel is időt takarítsanak meg számukra.

A szolgáltatás az év során új kiegészítőket kap, melyek lehetővé teszik a tanároknak, hogy kedvenc külső eszközeiket közvetlenül integrálják a Google Tanterembe. Emellett egyszerűbben követhetik majd tanulóik munkáját, hogy jobban megértsék, a hallgatók hogyan kapcsolódnak be az órákba, és láthassák, hogy ki marad le.

A Google Meet pedig nagyobb láthatóságot és ellenőrzési lehetőséget biztosít az oktatók számára, többek között arra vonatkozóan, hogy szabályozhassák, kik csatlakozhatnak iskolájuk videohívásaihoz.

A tanárok a Google Meet új funkciójával jobban tudják ellenőrizni virtuális tantermeiket, lehetőséget kapnak többek között az online órák minden résztvevő számára történő egyidejű befejezésére, illetve a résztvevők gyors,  egyidejű elnémítására.

A Google továbbá közölte: képernyőrögzítő eszköz kerül közvetlenül a Chrome OS-be, így a tanárok és a diákok valós időben rögzíthetik az oktatást az osztályteremben és otthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik