Tech

A Microsoft szemet vetett a Pinterestre

Getty Images
Getty Images

A Microsoft az elmúlt hónapokban kezdett el tárgyalni a Pinteresttel egy lehetséges felvásárlásról, ami még csak erősen feltételes módba helyezhető, mivel egy ponton megtorpantak az egyeztetések, és még nem sikerült dűlőre jutni a két cég vezetésének – írja a Financial Times.

A képmegosztásra épülő közösségi szolgáltatás piaci értéke körülbelül 51 milliárd dollár, így a redmondiaknak meglehetősen szélesre kell kinyitniuk a pénztárcát, ha valóban sikerül megállapodniuk. Amennyiben megvalósul, ez lehet a Microsoft eddigi legnagyobb felvásárlása.

A Pinterest értéke a világjárvány hatására megháromszorozódott, miután még több netező kezdte el használni a főleg inspirációkeresésre használható, képekre támaszkodó szolgáltatást. Év végén 459 millió aktív felhasználót tudhatott magáénak a felület, ami évi 37 százalékos növekedésst jelent.

Jó kérdés, hogy a Microsoft számára miért lehet érdekes a Pinterest, de a válasz vélhetően az lehet, ami a TikTok esetében is, melynek felvásárlására szintén igényét jelezte az óriásvállalat. A közösségi szolgáltatásokban nem túl erős Microsoft számára a Pinterest felhasználóit tartalmazó adatbázis képviselheti a legnagyobb értéket.

Kapcsolódó
Hatalmas lehetőség a Microsoftnak a TikTok felvásárlása
Nagy eséllyel sikerül megegyezniük a kínaiakkal, de mi történhet utána?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik