Tech

Már a törölt fotókat és videókat is visszaállíthatjuk az Instagramon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Főleg a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását enyhítő, de úgy általánosságban a hétköznapi felhasználók kedvére is váló funkciót vezet be az Instagram – jelentette be blogposztjában a képmegosztó platform.

A „Recently Deleted” menüpont hasonlóan egy kukásládához, gyűjtőfelületként szolgál a közelmúltban törölt fotók, videók, IGTV videók számára, ahol 30 napig még elérhetők és visszaállíthatók, majd végleg megsemmisülnek. Ez alól kivételt képeznek a sztorik, amik a lejárati idejüknek megfelelően 24 óráig őrződnek meg.

A véletlenül, hirtelen felindulásból vagy akár rosszakarók által törölt posztok így nem vesznek rögtön a semmibe, automatikusan átkerülnek a nemrég törölt mappába. A funkció a Beállítások/Fiók menü alól hívható elő. A visszaállítás elvégzéséhez meg kell erősíteni a személyazonosságunkat e-mailen, vagy sms-es üzeneten keresztül.

Az Instagram elmondása szerint ezzel a funkcióval megakadályozható, hogy hackerek például lenullázzák egy influencer, híres személyiség, vagy akár csak egy hétköznapi felhasználó fiókjának tartalmát.

Az újítás androidos és iOS-es mobilappba érkezik meg fokozatosan minden felhasználónak (könnyen lehet, hogy mi még nem látjuk), érdemes hát frissíteni az appot.

Instagram Blog

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik