Tech

Örökre tilthatja Trumpot a Twitter

MANDEL NGAN / AFP
MANDEL NGAN / AFP

Ahogy korábban megírtuk, a Capitolium ostromával zárult az a szerdai Trump-párti tüntetés, melyet Joe Biden elnökké választásának hitelesítésére szerveztek. A támadásban többen életüket vesztették, a tömeget végül a Nemzeti Gárda tudta feloszlatni.

Kapcsolódó
Négyen meghaltak a Capitolium ostrománál, több órányi káosz után állt helyre a rend Washingtonban
Példátlan esemény Washingtonban, tüntetők hatoltak be, és okoztak káoszt a Capitolium épületében. A rendfenntartók csak órákkal később tudtak rendet teremteni.

Az esemény során Donald Trump több bejegyzést is megosztott Twitter-, illetve Facebook-oldalán, és még a Youtube-ra is feltöltött egy videót. Egy idő után ugyan felkérte a támogatóit a Capitolium elhagyására, üzeneteiben azonban továbbra is kitartott a választás elcsalásának nem bizonyított vádja mellett. Éppen ezért több közösségi oldal is átmenetileg tiltotta az elnök profilját, a YouTube-ról pedig eltávolították a videóját – írja a Portfolio.

A Facebook és az Instagram a szabályok megsértése miatt egy napra zárolta az oldalát, a Twitter pedig 12 órára. Utóbbi platformnál szerdán három tweet törlését is kezdeményezték az erőszakra való buzdítás miatt.

Az érintett bejegyzéseket végül maga Trump törölte, a Twitter viszont felhívta a figyelmet, hogy amennyiben folytatja a szabályok megsértését, úgy végleg letiltják.

A platform azt is felméri, hogy miként tudná a választásokkal foglalkozó posztokat a jövőben még jobban ellenőrzés alatt tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik