Tech

Magyar nyelven, ingyen lehet elsajátítani a kódolás alapjait

Getty Images
Getty Images

Közös programot indított a Green Fox Academy, a HTTP Alapítvány és a Microsoft annak érdekében, hogy felkészítse az embereket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira azzal, hogy széles körben hozzáférhetővé teszik az alapszintű programozási tudást.

A program részeként az ingyenes, #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzust magyar nyelven is elérhetővé válik, ami  az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le – írja közleményében a Green Fox Academy.

Az akár 3 hét alatt elvégezhető kurzus az alapvető kódolási tudás átadásával készíti fel az érdeklődőket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira.

A program nem előzmény nélküli: a Green Fox Academy még 2020 márciusában, a koronavírus-járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el 3 hetes ingyenes kurzusát, akkor még angol nyelven.

Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetőjének elmondása szerint csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot.

Bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, és fejlesztőként aligha lehet boldogulni angolnyelv-tudás nélkül, a #MyFirstApp Coding Camp célja elsősorban az, hogy alapszintű kódolói tudást adjon az érdeklődőknek.

Kapcsolódó
Az államnak is be kell avatkoznia, hogy elkerüljük a kritikus mértékű informatikushiányt
Az IT-szakértők iránti piaci kereslet még évekig felülmúlja az oktatási rendszer kibocsátását, derül ki egy új kutatásból.

A kurzus tananyagát a programozóképzéseket nyújtó Green Fox Academy dolgozta ki, a módszertan is a bootcamp által alkalmazott metodológiát követi. A program önállóan, saját tempóban is elvégezhető, megfelelő időráfordítás mellett akár 3 hét alatt el lehet sajátítani az anyagot.

Márciusban pedig 120 fő számára egy mentorált kurzus is indul, amelyen a HTTP Alapítványnak köszönhetően informatikatanárok segítik majd a résztvevők haladását. A teljes tananyag egyébként online érhető el, a mentorált kurzus is online formában fog zajlani, a csatlakozáshoz mindössze egy laptopra és megfelelő internetkapcsolatra van szükség.

A márciusban induló programra ezen a linken lehet jelentkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik