Tech

Hajtogatható okostelefonnal jelentkezhet idén a Huawei-ről levált Honor

Getty Images
Getty Images

A Honor nemrég bejelentette a V40 5G névre keresztelt készülékét, ami az első olyan okostelefon a kínai márka istállójából, amihez nincs köze a Huawei-nek. A Honor évekig az említett kínai cég főleg fiatalokat célzó almárkája volt, de az Egyesült Államok folyamatos szankciói miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülő vállalat végül a brand eladása mellett döntött.

Miután a Honor sokáig tagadta, ismét arról árulkodó információk szivárogtak ki a Weibo közösségi oldalra, hogy még az idén piacra dobhatnak egy hajtogatható modellt. A rejtélyes eszköz a gyártó csúcskategóriás modelljeit felvonultató Magic széria alatt érkezhet. Korábban Zhao Ming, a cég elnöke is megemlítette, hogy a Honor a jövőben olyan kaliberű csúcsmodellekkel erősít, mint ami a Huawei számára a „Mate” és a „P” sorozat, és a jelek szerint a hajtogatható készülékek szegmensében is versenyezni kívánnak, ami logikus lépésnek tűnik.

Ezen a téren idén még erősebb versenyre lehet számítani: a Xiaomi az eddigi szivárgások alapján három ilyen készülékkel rukkolhat elő, és egy ideje sejteni, hogy az OPPO-nál is készül valami. A dél-koreai Samsung az idei év második felében jelentheti be az új Z Flip Lite-ot, és a Galaxy Z-széria újabb darabjain is dolgoznak, például a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3-on.

Kapcsolódó
Itt az első Honor telefon, amihez már nincs köze a Huawei-nek
Ez a telefon elméletileg már megkaphatja a Google szolgáltatásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik