Tech

Mobilszolgáltatók: maradnak a kedvezmények a távoktatás támogatásához

Getty Images
Getty Images

Visszavonásig fenntartják a magyarországi mobilszolgáltatók az adatforgalmi kedvezményeket a távoktatás támogatásához, egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti az előfizetők adatkeretét – közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére pénteken.

A Telenor Magyarország arról tájékoztatott, hogy a március 1-jéig meghosszabbított járványügyi korlátozások idejére marad a főbb oktatási oldalak díjmentes elérése. Ezt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor hálózatán tavaly november 27-től tették elérhetővé a koronavírus-járvány miatti vészhelyzeti intézkedések idejére. A szolgáltató hálózatán kis- és nagyképernyős mobilnet-hozzáféréssel forgalmi díj nélkül elérhető oldalak listája a mobiltársaság digitális oktatási programja, a HiperSuli weboldalán érhető el.

A Magyar Telekom közölte: a távoktatás és a minőségi időtöltés érdekében a mobilinternet szolgáltatást használó havidíjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20-tól – visszavonásig, a mobilinternet szolgáltatás használatakor egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget. Részletes információ az elérhető oldalak listájával ezen a linken található.

A Vodafone is meghosszabbítja a digitális oktatást támogató kedvezményeket. A digitális oktatás támogatása érdekében adathasználat nélkül érhetők el továbbra is az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalak, applikációk, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik