Tech

Fél éve van a Pentagonnak, hogy elárulja, mit tud az ufókról

Donald Trump a hétvégén fogadott el egy több mint 5500 oldalas törvényjavaslatot, melynek célja többek között a járvány okozta válság kezelése. Az aláírással egy 180 napos visszaszámlálás kezdődött: a Pentagonnak és a különböző hírszerző szervezeteknek ennyi idejük lesz, hogy beszámoljanak arról, mint tudnak az ufókról – írja a New York Post.

Glowimages / Getty Images

A rendelkezés meglehetősen kevés figyelmet kapott, valószínűleg azért, mert a Szenátus Hírszerzési Bizottságának megjegyzéseként csatolták az éves hírszerzési meghatalmazási törvényhez.

A szöveg értelmében az érintett szervezeteknek egy átfogó jelentést kell készíteniük az azonosítatlan repülő objektumokról.

A dokumentumban az FBI azon részletes elemzéseit is be kell mutatni, melyekkel az Egyesült Államok légterében érzékelt ufókat vizsgálták.

Amerikában az utóbbi időkben egyre több döntéshozót kezdtek el foglalkoztatni az azonosítatlan repülő tárgyak. Ennek oka természetesen nem a földönkívüliektől, sokkal inkább az idegen nemzetek kémkedésétől való félelem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik