Tech

Már 13 millió Cyberpunk 2077 talált gazdára

cyberpunk 2077
CD Project
cyberpunk 2077
CD Project

December 10-én jelent meg az idei évek egyik legjobban várt játéka, a Cyberpunk 2077, amit a Witcher-sorozattal ismertté vált, lengyel CD Projekt RED tett le az asztalra. A program érkezését óriási várakozás előzte meg, a nyolc évig fejlesztett, és többször elhalasztott videójáték ugyanakkor nem feltétlenül váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Cyberpunk 2077 tele van hibákkal, sokaknál egyáltalán nem működik, az előző generációs konzolokon (PlayStation 4, Xbox One) pedig sokszor akkor is élvezhetetlen, ha amúgy elindul. Utóbbi probléma oda vezett, hogy a Sony le is vette a saját játékáruházából a programot, és a Microsoft is figyelmezteti vásárlás előtt a játékosokat, hogy problémákra számíthatnak.

Kapcsolódó
cyberpunk 2077
A Cyberpunk 2077 olyan, mint az idei év: masszív csalódás
Mindenki messiásként várta ezt a játékot, a végeredmény viszont igencsak elmarad a felfokozott elvárásoktól.

A meglehetősen rázós start ellenére a játék mégis hatalmas siker, hiszen kevesebb mint két héttel a megjelenés után már 13 millió példányt kelt el belőle. Ebbe természetesen beleszámít a 8 millió előrendelés is, de az eddig értékesített példányok száma így is jelentős, pláne úgy, hogy ebben nem szerepelnek azok a visszatérítések, amiket az elégedetlen játékosok igényelhettek.

Hasonló eredményeket az évente érkező, igen népszerű Call of Duty-epizódok szoktak produkálni, illetve a siker mértékét jól jelzi az is, hogy a PlayStation konzolokon a népszerűbb exkluzív címek szoktak ilyen számokat produkálni, de nem két hét, hanem a teljes élettartamuk alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik