Tech

Cyberpunk 2077: Itt egy újabb hiba, amire figyelni kell

CD Projekt Red
CD Projekt Red

December 10-én jelent meg az idei év egyik legjobban várt videójátéka, a Cyberpunk 2077, ami a hivatalos start óta komoly sajtóvisszhangot generál: a programban rengeteg hiba található, és a játék rengeteg felhasználó szerint egész egyszerűen élvezhetetlen az előző generációs konzolokon (PlayStation 4, Xbox One) – utóbbi oda vezetett, hogy a Sony a múlt héten le is vette a PlayStation Store kínálatából a CD Projekt Red munkáját. A hétvége folyamán ugyanakkor egy újabb probléma ütötte fel a fejét: egyre több játékos számol be arról, hogy használhatatlanná válnak a program mentései, amennyiben azok meghaladják a 8 megabájtos méretet.

Kapcsolódó
cyberpunk 2077
A Cyberpunk 2077 olyan, mint az idei év: masszív csalódás
Mindenki messiásként várta ezt a játékot, a végeredmény viszont igencsak elmarad a felfokozott elvárásoktól.

Ezt a fájlméretet csak jó pár órányi játékot követően lehet elérni a Cyberpunk 2077-ben, ami azt jelenti, hogy komoly előrehaladás veszíthető el, amennyiben felüti a fejét a probléma. Habár egyelőre nem világos, hogy mi okozza a problémát, de a játékmentések a legegyszerűbben úgy védhetők meg, ha a játékosok nem tartanak maguknál túl sok összeszedett felszerelést, ugyanis leginkább ezek képesek 8 MB felé növelni a save fájlok méretét.

A fejlesztő CD Projekt RED a GoG.com-on ugyan arról ír, hogy a jövőben van esély arra, hogy az egyik frissítés keretében megnövelik a játékmentések mérethatárát, ami valószínűleg orvosolhatja a jelzett hibát, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy ezen változástól függetlenül a korábban használhatatlanná váló mentések nem fognak megjavulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik